Adından da anlaşılacağı üzere Tamamlayıcı Sağlık Sigortası (TSS) tek başına bir şey ifade etmez. Bu sigortayı yaptırabilmeniz için öncelikle Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çatısı altında sigortalı olmalısınız. TSS, il ve ilçe fark etmeksizin SGK’nın ve sigorta şirketinizin anlaşmalı olduğu bütün hastanelerde ücretsiz veya çok cüzi miktarlar ödeyerek sağlık hizmetleri almanızı sağlar. Kısaca SGK’nın karşıladığı miktarı tamamlayan ve çıkabilecek ekstra ücretlere karşı cebinizi koruma altına alan bir sigortadır.
Peki hangi sağlık hizmetlerinden faydalanmanızı sağlar? Özel Sağlık Sigortası’nda da (ÖSS) bahsettiğimiz üzere, TSS de yatarak tedavi teminatı, ayakta tedavi teminatı ve doğum teminatı sağlar.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Kapsamına Hangi Durumlar Girer veya Girmez?
Muayene, tahlil, röntgen veya diyaliz, kemoterapi gibi ayakta tedavi ve yatarak tedavi hizmetleri TSS kapsamına girer. Ayrıyeten ek teminatlar alınarak TSS’nin hizmet skalası genişletilebilir. TSS’i olan bir kişinin SGK sigortası aktif değilse Tamamlayıcı Sağlık’dan yararlanamaz. Ayrıca bütün ilaç ve diş tedavi masrafları, TSS kapsamı dışındadır.
TSS ile Özel Sağlık Sigortası Arasındaki Fark:
TSS ile ÖSS arasındaki temel fark Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nın SGK olmaksızın bir anlam ifade etmemesidir. Ayrıca Özel Sağlık Sigortası daha geniş sağlık hizmetlerini ve teminatlarını poliçe kapsamında sizlere sunmaktadır.
Uygun fiyatlı Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Teklif Al